Prijem pacijenata iz inostranstva

U Stomatološku polikliniku „Dentaland” već dugi niz godina dolazi sve više pacijenata iz stranih država. U početku su to bili naši građani koji privremeno žive i rade u drugim državama, a poslednjih godina ima sve više stranih državljana koji dolaze po preporuci svojih prijatelja, ili nakon informisanja preko interneta (Web site). Pacijenti iz inostranstva mogu da nas kontaktiraju preko interneta i elektronske pošte, mobilnih telefona (Viber i WhatsApp), ili preko društvenih mreža (Facebook, Instagram).

Prvi kontakt s inostranim pacijentima i dogovor

Komunikacija između pacijenta i ordinacije znatno je olakšana time što u našoj poliklinici svi doktori govore engleski jezik, a dve stomatološke sestre govore još i mađarski, odnosno nemački jezik. Za pacijente koji govore neke druge jezike, osim pomenutih, uvek angažujemo profesionalne prevodioce.

Komunikacija s pacijentima preko imejla pokazala se vrlo uspešnom. Prema dosadašnjoj praksi, pacijent nam najpre predstavi tj. opiše svoj problem i upozna nas sa svojim potrebama, a zatim uradi OPT snimak (digitalni ortopan snimak) obe vilice, kako bismo stekli uvid u situaciju i pred sobom imali sliku stanja zuba i okolnih struktura. Pacijent svoj RTG snimak može da pošalje i imejlom, što se najčešće dešavalo u praksi.

Kada snimak stigne u ordinaciju, naš tim doktora pristupa analizi slučaja, kao i izradi orijentacionog plana lečenja. Pacijenta vrlo brzo informišemo o: intervenciji koju treba uraditi, vremenskom trajanju lečenja, broju potrebnih dolazaka, te ceni usluga lečenja. Na osnovu predočenog plana i iznetih informacija, pacijent može da donese odluku o prihvatanju opisanih stomatoloških usluga i lečenja zuba. Kada se pacijent odluči za lečenje zuba, dogovaraju se datum i vreme dolaska u ordinaciju.

Na kraju, nakon uspešno urađene sanacije zuba, s pacijentima se dogovaramo i o njihovom sledećem dolasku na kontrolni pregled.

Dolazak u Novi Sad

Veliki broj naših građana koji privremeno žive i rade u stranim državama, u vreme godišnjih odmora ili državnih praznika posećuje svoje prijatelje i rodbinu u Srbiji, nastojeći da slobodno vreme u domovini iskoristi i za lečenje svojih zuba.

Stranim državljanima, koji nemaju poznanike ili rodbinu u Srbiji, pored stomatoloških delatnosti i usluga koje se mogu obaviti u našoj poliklinici, u skladu s dogovorom, nudimo i organizaciju kompletnog prevoza, rezervaciju smeštaja i ugovaranje turističkih tura.

Pacijentima koji avionom stižu do Beograda, na specijalan zahtev omogućavamo i transport od aerodroma do Novog Sada, po vrlo pristupačnim cenama. Osim toga, predlažemo i ugodan smeštaj u malom, luksuznom hotelu „Lanterna /apartmans & restaurant”,  www.lanterna.rs, Dunavska 27, koji se nalazi u samom centru Novog Sada, ili u hotelu „Veliki” (Nikole Pašića 24), koji je od Stomatološke poliklinike „Dentaland” udaljen 10–15 minuta hoda, tačnije prijatne šetnje kroz pešačku zonu našeg grada.

Naravno, možete i sami izabrati odgovarajući smeštaj, a mi Vam ga možemo rezervisati, ukoliko je to potrebno. Formiranje konačne cene kompletnog aranžmana zavisiće od toga šta Vaš boravak u Novom Sadu, osim stomatoloških usluga, još uključuje.

Turistički obilazak Evropske prestonice kulture 2021. godine

Novi Sad je proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, pa ukoliko želite da tokom svog boravka u Novom Sadu, osim na stomatološke usluge, svoje slobodno vreme iskoristite za obilazak istorijskih znamenitosti, relaksaciju, odmor i noćni život, nudimo Vam  organizaciju bilo koje ture iz bogate turističke ponude našeg lepog grada, naravno, u saradnji sa turističkom agencijom.

Turistička organizacija Novog Sada

Načini plaćanja

U Stomatološkoj poliklinici „Dentaland” ostvarene stomatološke usluge možete regulisati na licu mesta – plaćajući platnom karticom ili gotovinom. Osim toga, stranim državljanima izdajemo i račune za obavljene stomatološke usluge, pomoću kojih mogu da izvrše povraćaj novca od osiguranja, ukoliko imaju zdravstveno osiguranje koje pokriva stomatološke usluge.