Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su prirodni gelovi koji sadrže hijaluronsku kiselinu, za injektiranje u kožu ili u potkožni deo, radi korekcije bora lica, kao i zbog konturiranja usana ili povećavanja njihovog volumena.

Hijaluronska kiselina sadržana u hijaluronskim filerima, po svom sastavu veoma je slična hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u organizmu. Hijaluronski fileri su biorazgradivi, a dužina trajanja im je od 6 do 24 meseca.

Tretman uključuje popunjavanje bora, popunjavanje potkožnog tkiva, te podizanje i modeliranje zakrivljenih kontura lica, čime se postiže mladalački izgled kože lica.

Kako se izvodi tretman?

Aplikacija hijaluronskih filera zavisi od dubine bore i same procene lekara.

Procedura traje od 10 do 15 minuta, a prethodno se može aplikovati lokalni anestetik u obliku kreme, dok se kod uvećanja usana ili konturiranja usana, daje lokalna anestezija (kao za stomatološke intervencije na zubima).

Tretmani hijaluronskim filerima, u našoj ordinaciji, mogu se primeniti na:

  • bore između obrva,
  • bore od nosa do usana (nazolabijalne bore),
  • bore oko usana,
  • bore smejalice.

Neposredno nakon tretmana mogu da se pojave: blago crvenilo kože, te otok ili svrab u tretiranoj regiji – što je prirodna reakcija, koja obično traje nekoliko sati, a najviše do 2 dana. Inicijalni otok nakon primene hijaluronskog tretmana na usnama može da traje nekoliko dana.